RSS

Mikä maksaa partion päätöksen teossa?

26 Tam

Aikojen saatossa partioon on muodostunut moniportainen organisaatio, jossa päätöksenteko on erittäin hidasta ja kankeaa. Kaikkein ylimmällä tasolla eli keskusjärjestössä päätöksen teko polku alkaa valiokunnan alaisesta ryhmästä, erillisestä projektista tai piirialoitteesta, sen jälkeen sitä pohditaan valiokunnassa, yleensä myös sitouttamisen takia myös laajennetuissa valiokunnissa. Tämän jälkeen ehdotus jatkaa matkaa hallitukseen.

Koska hallitus tekee suurimman osan järjestön päätöksistä, on se äärimmäisen ruuhkautunut päätöksen tekijä. Hyvin usein sitouttamisen takia päätös viedään vielä hallituksen jälkeen partioneuvostoon käsiteltäväksi, neuvosto kokoontuu 4 kertaa vuodessa, joten asioiden sumpliminen kannattaa aloittaa ajoissa, jotta kaikki portaat ehditään käymään ajoissa.

Kun päätös on viimein tehty, pitäisi vielä päätös jalkauttaa. Tästä lähtee sitten matka alaspäin aina lippukuntaan asti. Uusien asioiden jalkauttaminen kentälle kestää brittien tutkimuksen mukaan 6 vuotta, jos tähän lisätään noin 1,5 päätöksen teko prosessi ei ole ihme että kaikki lippukunnat eivät ole vielä ottaneet uutta ohjelmaa käyttöön.

Muutosta siis organisaatioon tarvitaan, jotta partio pysyy liikkeessä.
Seuraavaksi ehdotus miten homma ratkaistaan?

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 26.1.2012 Kategoria/t: Hallinto

 

Jätä kommentti

 
Gaia

Ainoa kotimme.

Anna Munsterhjelm

Anna Mun kaikki kestää

LPKJ:n lokikirja

Blogin kirjoittaja on Partiolippukunta Kiehiset ry:n lippukunnanjohtaja

Kuntavaalit ja partio

Blogissa nuoret partiolaiset ruotivat tulevia kuntavaaleja.